خانه / سلامت و تغذیه / خواص دانه هل + طرز تهیه شربت هل برای تقویت معده
مهره مار اصل مهره مار اصل
خواص دانه هل + طرز تهیه شربت هل برای تقویت معده

خواص دانه هل + طرز تهیه شربت هل برای تقویت معده

طرز تهیه شربت هل برای

شربت هل خواص فراوانی دارد ولی یکی از مهم‌ترین خواص شربت هل برای تقویت معده است . با این شربت بی نظیر مشکلات مربوط به معده را التیام ببخشید.

 

شربت هل به افزایش دمای بدن در فصول سرد سال کمک می کند و نقشی موثر در تقویت عمومی بدن دارد، شربت هل با تقویت معده و کمک به هضم بهتر غذا، بیماری‌های‌ گوارشی را برطرف می کند.

 

خواص دانه هل + طرز تهیه شربت هل برای تقویت معده

 

طرز تهیه شربت هل

1- نخست عرقیات رابا هم مخلوط کنید.

2- دانه‌های‌ نیم‌کوب شده هل رابه ترکیب عرقیات اضافه کنید و بگذارید پنج ساعت بماند.

3- مخلوط مواد را پنج دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید.

4- پس از این که دمای مخلوط مواد متعادل شد «به ۵۰ درجه سانتی‌گراد رسید» ان را صاف و عسل رابه ان اضافه کنید.

5- شربت رابه خوبی هم بزنید تا قوام بیاید.

 

6- برای تهیه یک لیوان شربت هل، سه تا چهار قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید بقیه لیوان را آب جوشیده شده ولرم اضافه کنید.

7- شربت هل را می توان روزانه سه تا چهار لیوان میل کرد.

8- درصورت دسترسی نداشتن به عرقیات، میتوان از ۱.۵ لیتر آب به همراه ۶۰ گرم هل و ۲۵ گرم زنجبیل خشک شده استفاده کرد.

 

خواص دانه هل + طرز تهیه شربت هل برای تقویت معده

 

خواص دانه هل

Cardamom هل گیاهی است که در مناطق حاره و گرم میروید . میهن ان هندوستان می‌باشد و حدود 80 درصد هل مصرفی دنیا از هندوستان تامین میشود.

 

نام علمی این گیاه Elettaria cardamomum است.

 

میوه ی هل، بیضی شکل و به رنگ های‌ زرد، سبز یا سیاه است. دانه های‌ خوشبو و مطبوعی به رنگ قهوه ای در میوه ی ان وجوددارد که بعنوان ادویه و برای خوشبو کردن نوشیدنیها و غذاها به مصرف می‌رسد.

 

عطر خوش و اثر گرمابخش و اشتهاآور هل، این دانه رابه یکی از بهترین طعم دهنده ها برای انواع نوشیدنی، دسر و شیرینی تبدیل می سازد. در هندوستان، خاورمیانه، اروپا و آمریکای لاتین، این ادویه روغنی برای تهیه انواع نان ؛ کیک و شیرینی ها و همچنین چای و قهوه به کار می‌رود.

 

در تعداد زیادی از شیرینی ها و دسرهای سنتی ایرانی نیز از هل کوبیده یا آسیاب شده استفاده می‌شود.

 

خواص دانه هل + طرز تهیه شربت هل برای تقویت معده

خواص شربت هل

این شربت ضد نفخ و بادشکن است، شربت هل تاثیری چشمگیر در رفع بوی بد دهان، ناشی از هضم ناقص غذا، عفونت معده، لثه، سینوس‌ها و گلو دارد و بوی ناشی از مصرف سیر و پیاز را هم خنثی میکند.

 

شربت هل خاصیت چربی‌سوزی دارد و به لاغر شدن افراد کمک می کند، این شربت نقشی موثر در افزایش قدرت باروری در مردان و تقویت سیستم قلبی و عروقی و بینایی دارد.

 

شربت هل بعلت داشتن ویتامین C فراوان سرماخوردگی، گلو درد، برونشیت و آسم را رفع میکند، این شربت آرام‌بخش است بنابر این اضطراب، استرس و افسردگی را از بین می برد.

شربت هل بعلت وجود ویتامین‌های‌ A ؛ C و E خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد بنابر این سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های‌ مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می کند.

 

شربت هل تاثیری چشمگیر در رفع عفونت مجاری ادراری، التهاب مثانه، اسپاسم «گرفتگی» عضلات به ویژه در کهنسالان، حالت تهوع، سکسکه و روماتیسم، شادابی و طراوت پوست و مو، دفع سموم ازبدن، نظارت دیابت نوع ۲؛ تقویت حافظه، پیشگیری از ابتلای افراد به آلزایمر و ترشح زیاد اسید معده دارد.

 

موارد منع مصرف شربت هل

استفاده از این شربت برای زنان باردار ممنوع است.
مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت هل
عرق هل یک لیتر
عرق زنجبیل نیم لیتر
دانه‌های‌ نیم‌کوب شده هل ۳۵ گرم
عسل ۵۰۰ گرم

 

خواص دانه هل + طرز تهیه شربت هل برای تقویت معده

 

خواص درمانی هل:

هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. جویدن دانه های‌ هل پس از صرف غذا ضمن کمک به هضم و گوارش بهتر غذا، میتواند بوی نامطبوع دهان«مثل بوی سیر و پیاز» را نیز خنثی کند.

 

دانه های‌ هل خواص گرمابخشی داشته و معده و روده ها را تقویت می کنند.

 

هل اشتها را تحریک می کند و عمل هضم غذا را التیام می بخشد.

 

نوشیدن دم کرده ی داغ ان موجب تسکین کولیت، سوءهاضمه، باد نفخ، حالت تهوع و بی‌حالی شده و مانع ترشح زیاد اسید معده میشود.

 

یکی از خواص ویژه و بسیار ارزشمند هل، پیشگیری از تشکیل خلط در گلو است. از این رو می توان ان رابه محصولات لبنی و پودینگ ها افزود تا اثر شیر را که موجب تشکیل خلط در گلو میشود خنثی کرده و به هضم ان نیز کمک کند.

 

دانه های‌ هل خاصیت داروی اکسپکتورانت را دارد و سینوس ها و برونش ها، بینی و سینه را از خلط و ترشحات اضافی پاک می کنند.

 

هل چنان که ذکر شد خواص گرمابخش و انرژی زا دارد از این رو به التیام روحیه و بازیابی انرژی و توان از دست رفته کمک می کند، اضطراب و نگرانی را کاهش میدهد ودر رفع افسردگی موثر است.

 

هل همچنین کلیه ها را تقویت می کند و گفته میشود برای درمان شب ادراری کودکان مفید است.

 

دیگر عبارتند از:

1- تقویت کنده قلب است.

2- بادشکن بوده و گاز معده و روده را ازبدن خارج می سازد.

3- تقویت کننده بدن است.

4- ادرار آور است.

5-قاعدگی را باز می کند.

6- زخم های‌ دهان را برطرف می کند، بدین منظور دم کرده هل را در دهان قرقره کنید.

7- خوشبو کننده دهان است.

8- برای تسکین درد گوش ؛ گرد هل را در گوش بریزید.

9- تب را پایین می آورد.

10- معالج سرماخوردگی است.

11- برای تسکین درد روماتیسم مفید است.

12- ضد مسمومیت است.

13- برای رفع بیماری های‌ چشم مفید است.

 

خواص دانه هل + طرز تهیه شربت هل برای تقویت معده

خواص دمنوش هل

 

تهیه دم کرده هل:

مقدار 30 گرم هل کوبیده را دریک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به مدت 10 دقیقه دم بکشد. سپس ان را صاف کرده و بنوشید. هل را همچنین می توان موقع دم کردن چای، به ان اضافه کرد.

 

تهیه یک دم کرده دارویی با هل:

برای تهیه یک دم کرده ی گیاهی خوشبو و آرام‌بخش و خوش طعم، 4 شماره دانه هل را همراه با 4 شماره دانه فلفل سیاه، 4شماره دانه میخک، یک قطعه دارچین نکوبیده و چند حلقه نازک زنجبیل تازه در 600 میلی لیتر آب بریزید. ان رابه مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید، اما مواظب باشید نجوشد.

 

دم کرده را صاف کنید و به صورت داغ همراه با کمی شیر یا عسل بنوشید.

 

نوشیدن این دم کرده دو بار در روز، درمانی فوق العاده برای سرفه و سرماخوردگی است.

 

مضرات مصرف زیاد هل:

مصرف زیاد هل برای روده ها مضر است. برای رفع این مشکل، ان را باید با کتیرا خورد. «در کل مصرف هر گونه خوراکی بیش از اندازه برای بدن مفید نیست و بهتر است درصورت داشتن حساسیت قبل از مصرف با دکتر مشورت کنید»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *